Mijn vriend heeft een licht autistische stoornis, dat is nog niet zo lang geleden gediagnosticeerd, en direct daarna heb ik bij veel eigenschappen gedacht, is dit zijn autisme of is hij het zelf? De goudeerlijkheid die ik zo bewonder, is dat misschien niet gewoon een deel van zijn ziekte? Tot ik inzag dat die twee niet te scheiden zijn. Ik ben dolblij dat hij zo eerlijk is, nooit anderen naar de mond praat en meteen op zijn rem trapt als hij iemand langs de kant van de weg ziet liggen die in elkaar geslagen blijkt te zijn. En als hij zijn sokken naast de wasmand gooit in plaats van erin, kan ik pisnijdig worden, maar ook gewoon mijn schouders ophalen.

Uit ‘Ik weet zeker dat we altijd samen zullen blijven’ van Corine Koole in De Morgen van 22 januari 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>