Ik ga er niet flauw over doen: ik kan me laten meeslepen door ASS-gerelateerde problemen, zoals auditieve overprikkeling. Wij wonen vlak bij een ziekenhuis, dus geregeld hoor ik ambulances. Dat geluid is veel te intens voor mij, daar kan ik van overstuur raken. Daarnaast kan ik het op mijn heupen krijgen van onduidelijkheid en inconsistenties. Corona is voor niemand leuk, maar voor mij zijn de constante veranderingen en het gebrek aan helderheid echt de hel. In zulke tijden ben ik dan ook verknocht aan mijn interesses en obsessies. Ik wil mensen motiveren om net als ik te leven volgens hun eigen handleiding. En dat gaat met vallen en opstaan. Ik weet nu bijvoorbeeld dat ik mijn agenda niet vol met afspraken moet zetten en leef veel meer op mijn eigen tempo, omdat ik mijn grenzen beter afbaken. Dat heeft dan weer als gevolg dat ik mijn sterktes beter kan benutten. Het kan zeker beter, maar ik ben een work in progress.

Magali De Reu, auteur van ‘Aut of the Box’, freelance storyteller, copyrwriter en spreker in Flair van 4 januari 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>